SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ

TURKISH ASSOCIATION OF SOCIAL WORKERS

Sosyal Ağlar:

Sosyal Duvarları Yıkalım

;
Bu Sayfa 2706 Kez Görüntülendi.

Proje Adı: Sosyal Duvarları Yıkalım

 

Projenin Sunulduğu ve Desteklendiği Kurum: Sabancı Vakfı

(Toplumsal Gelişme Hibe Programı)

 

Proje Başvurusunda Bulunan Dernek: Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği

 

Projede yer alacak kuruluşlar şunlardır:

-Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği (6 Üye)

-Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (2 Üye)

-Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği (2 Üye)

-Koruyucu Aile ve Evlat Edinme Derneği (2 Üye)

-Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (1 Üye)

-Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (1 Üye)

 

SHUDER Proje Yürütücüsü: Bülent KARAKUŞ (SHUDER Genel Başkan Yardımcısı)

 

Proje Koordinatörü: Rahmiye BOZKURT (Sosyal Hizmet Uzmanı)

 

Proje Uygulama Yeri: “Sosyal Duvarları Yıkalım” projesi Ankara ili ağırlıklı olmak üzere sürdürülecek bir projedir.

 

Proje Süresi: Proje, 1 Eylül 2013 tarihinde başlayıp, 1 Nisan 2014 tarihinde tamamlanacaktır.

 

Belirtilen kuruluşların projedeki temsilcileri iki haftada bir biraraya gelecektir. Bu temsilciler, Medya Gözetim Şirketi tarafından kendilerine iletilen devlet korumasında kalan çocuk ve gençlere ilişkin son iki haftada çıkan haberleri düzenli olarak değerlendirecektir. Her toplantı sonucunda bir raporlama yapılacaktır. 8. toplantı sonucunda ise nihai raporlama yapılacaktır. Toplantılar Ankara ilinde yapılacaktır. Nihai raporlama Hayat Sende koordinasyonunda tüm paydaşların oydaşmasıyla hazırlanacaktır.

 

Projenin açılış ve kapanış toplantısı Hayat Sende tarafından Eylül ve Nisan aylarında yapılacaktır. Toplantılara paydaş STK’ların mobilize edilmesi Hayat Sende tarafından yapılacaktır.

 

Projede oluşturulacak mevcut durum analizi ve proje raporlamaları, Proje Koordinatörü ana katkısı ve koordinasyonuyla ve danışmanların yönlendirmesiyle yapılacaktır. Mevcut durum analizi ve raporlamalara Hayat Sende bünyesindeki İngilizce bilen 3 gönüllü de katılacak ve bu sayede uluslararası literatürde de tarama yapılacaktır.

 

Nihai raporun grafik tasarımı, basımı ve dağıtımı Hayat Sende tarafından yapılacaktır.

 

Nihai raporun İstanbul’da medya kuruluş yöneticilerine sunumu için Hayat Sende’den 2 kişi, Habitat’tan 1 kişi ve SHUDER’den bir kişi görevlendirilecektir.

 

-Projenin Genel Amacı:

Devlet korumasında kalan çocuk ve gençler ile ayrılan gençlere ilişkin yapılan etiketlemeyle mücadele edilerek bu çocuk ve gençlerin hayata entegrasyonlarını kolaylaştırmaktır.

 

- Projenin Özel Amacı:

Devlet korumasında kalan çocuk ve gençler ile ayrılan kişilere ilişkin yapılan etiketlemede önemli bir unsur olan medyadaki olumsuz içeriği analiz etmek, bu içeriği oluşturan medya çalışanlarına ve bu içeriğin hedefinde bulunan çocukların ve gençlerin bulunduğu kurum yöneticilerine ulaşarak, içeriğin dilinin ayrımcılık öğesi içermeyen bir şekilde hazırlanmasının sağlanmasının bu çocuk ve gençlerin hayata entegrasyonlarını kolaylaştıracağını vurgulamak, konuya ilişkin farkındalık düzeylerini artırmak, kurum yöneticilerinin bu haberlere ilişkin savunu kapasitesini geliştirmek ve bu konudaki yasal mevzuatın oluşturulmasına ön ayak olunmasını sağlamaktır.

 

-Projenin Olası Sonuçları ve Çıktıları:

- Devlet korumasında kalan çocuk ve gençlere ilişkin yapılan etiketlemeyle mücadele etmek için 10 medya yöneticisi ziyaret edildi.

-Bu ziyaretler esnasında 100 medya içerik sağlayıcısına hazırlanan broşür, rapor ve görseller verilerek içerik sunumu yapıldı. Medya çalışan ve yöneticilerinin konuya ilişkin farkındalığı artırıldı.

-ASPB başta olmak üzere, RTÜK, Meclis Komisyonları nezdinde rapor savunuldu. Çocuklara ve gençlere yapılan etiketlemenin önlenmesi için mevzuat çalışmalarına ön ayak olundu.

-ASP Bakanını ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürünü muhatap change.org ve imzala üzerinden e-imza kampanyası başlatıldı. Bu sayede, kampanyaya dikkat çekildi. ASP İl Müdürlerinin Bakan tarafından düzenli bir toplantısında 81 il müdürüne raporun içeriği sunuldu. ASP Yöneticilerinin konuya ilişkin farkındalığı artırıldı.

-Açılış ve kapanış toplantısına katılım sağlaması planlanan UNİCEF, Gündem ��ocuk, Çocuk Vakfı, Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Dernekleri, Koruyucu Aile Dernekleri gibi 50 dernek ve vakıf nezdinde projenin ve sonuçlarının sahiplenilmesini sağlamak için çalışmalar yapıldı.

-Kamu kurumlarının ve gazetelerin bu çocuk ve gençlere ilişkin yapılan olumsuz haberlerine ve içeriklerine ilişkin gözetleme ve denetim mekanizmalarının işletilmesi sağlandı.

-Basılan rapor ve görseller ayrıca, alanda faaliyet gösteren 500 kurum ve kuruluşa ulaştırılarak konu hakkında farkındalık artırıldı.

-Yapılan 1 aylık sosyal kampanya neticesinde soruna ilişkin TV programlarına katılım sağlandı, gazetelere röportaj verildi, bloglara ve sektörel dergilere yazılar yazıldı.

-Sosyal medya üzerinden ülkenin değişik yerlerinde faaliyet gösteren alandaki derneklerin soruna ilişkin farkındalığı artırıldı.

 

Proje İletişim: WEB: http://www.sosyalduvarlariyikalim.org/

 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/sosyalduvarlariyikalim?fref=ts

 

TWİTTER: Sosyal Duvarları Yık ‏@duvarlarahayir

 

E-MAİL: info@sosyalduvarlariyikalim.org


YORUMLAR

İlk Yorum Yapan Siz Olun.


İletişim:

Meşrutiyet Mah.Karanfil Sk.Zafir İş Merkezi
(Dost Kitapevi Karşısı) Kat:4 No:86 Kızlay/Ankara

0 530 200 1886
info@shuder.org

Üyesi Olduğumuz Kuruluşlar:

Sosyal Ağlar:

her hakkı saklıdır©shuder.org