Değerli sosyal hizmet uzmanları ve sosyal hizmet öğrencileri,
Koronavirüs (Covit-19) salgını karşısında alınmak zorunda kalınan tedbirler sonucunda toplumumuzun her kesiminde insanlar hayatın olağan akışında; sokağa daha az çıkma veya hiç çıkmama, işe/okula/pazara/sosyal vakit geçirilen yerlere hiç gitmeme, ekstra hijyen tedbirleri alma gibi birtakım değişiklikler yapmak zorunda kaldılar. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları gibi bazı meslek grupları ise zorunlu nedenlerden bu süreçte işlerine devam etmek durumunda kalmışlardır. Olağanüstü bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde alınan veya alınamayan önlemler, hayatlarımızda yapmaya mecbur kaldığımız değişiklikler; tek başına altından kalkamayacağımız psikolojik ve ruhsal zorlanmalara neden olabilmektedir.
Mesleğimizin küresel tanımından hareketle, “Sosyal hizmet; sosyal değişimi ve gelişimi, sosyal bütünleşmeyi, insanların güçlendirilmesini ve özgürleşmelerini destekleyen uygulama temelli bir meslek ve akademik disiplindir. Sosyal hizmet teorileri, beşeri bilimler, sosyal bilimler ve yerel bilgi ile desteklenen sosyal hizmet, yaşam zorluklarıyla mücadele etmek ve iyilik halini geliştirmek için insanlarla ve yapılarla çalışır. Sosyal hizmetin bu tanımı ulusal ve/veya bölgesel düzeylerde geliştirilebilir (IFSW, 2014)”
Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği olarak; içinden geçtiğimiz bu zor sürecin mümkün olan en az hasarla ve bir an önce atlatılarak insanların hayatlarına kaldıkları yerlerden devam edebilmeleri için meslek tanımının getirdiği sorumlulukları yerine getireceğimizi belirtmek isteriz.
Bu doğrultuda, bu sorumluluğu hep beraber paylaşmak isteyen tüm sosyal hizmet uzmanlarını ve sosyal hizmet bölümü öğrencilerimizi, bağlantıda yer alan Gönüllü Psikososyal Destek Ekibi Anket Formu doldurmalarını rica ederiz.
Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği