SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ

TURKISH ASSOCIATION OF SOCIAL WORKERS

Sosyal Ağlar:

18.DÖNEM FAALİYET RAPORU (1 OCAK - 31 MART 2023)

;
Bu Sayfa 79 Kez Görüntülendi.

 

SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

18. DÖNEM FAALİYET RAPORU

(OCAK-ŞUBAT-MART 2023)

 

TARİH

ETKİNLİK ADI

AÇIKLAMA VE KATILANLAR

10.01.2023

Siyasi Parti Ziyareti

Gelecek Partisi Aile ve Sosyal Hizmetler Politika İzleme Kurulu Başkanı Av. Selen Yıldız ÖZTÜRK, parti genel merkezinde ziyaret edildi. Ziyarette, Türkiye de çocuk politikaları ve uygulamalarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Okul sosyal hizmeti uygulamasının gerekliliği konusunda görüş birliğinde olduğumuz belirtildi ve birlikte çalışma kararlılığı vurgulandı. Ziyarete Genel Başkan Ramazan Yüksel, Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karahan ve Eğitim Sekreteri Selda Şahindokuyucu katılmıştır.

31.01.2023

Sağlık Meslekleri Mevzuat Güncellemesi Çalıştayı

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Meslekleri Daire Başkanlığınca düzenlenen Sağlık Meslekleri Mevzuat Güncellemesi ll. Çalıştayına katılım sağlandı. 

Tababet Kanununda sağlık meslek mensuplarının tanımlarının yapıldığı dönemde sosyal hizmetin tanımlama dışında kalmış olmasının ve bu mevzuat değişikliğinin ulusal ve uluslararası sağlık tanımına uygun olmaması nedeni ile özlük haklarımızda kayıplarımızın olduğu, mevzuat düzenlemelerinde sağlığa bütüncül bakışın gerekliliği vurgulanmıştır. Çalıştayın temel konusu olan İş analizi ve Bloom Taksonomisi çalışmasına, Derneğimizi sağlık komisyonunda görev alan ve akademiden ve uygulama alanlarından deneyimli meslektaşlarımızın katılımı sağlanmıştır. Çalıştaya, Derneğimiz Genel Başkanı Ramazan Yüksel, Sağlık Komisyonu Başkanı Nahide Doğrucan, Sedat Türkeri, Fatma Yüksel, İpen Ünlü, akademisyenlerden Prof. Dr. Veli Duyan, Prof. Dr. Kamil Alptekin, Prof Dr. İsak Aydemir, Doçent Dr. Merve Pak Güre katkı vermiştir.

13.02.2023

TAMP Toplantısı

TAMP çerçevesinde afet ve acil durumlarda psikososyal destek müdahalesi kapsamında 6 Şubat Depremi sonrası yapılacak çalışmaları planlamak üzere ASHB ile sivil toplum ve meslek örgütlerinin katıldığı online toplantı yapıldı. Toplantıda deprem bölgesine gidecek gönüllü psikososyal destek müdahale ekiplerinin gidişleri ve müdahale sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıya Genel Başkan Ramazan Yüksel katıldı.

14.02.2023

Deprem Koordinasyon Toplantısı

6 Şubat Kahramanmaraş Depremi nedeni ile yürütülen çalışmaları değerlendirmek için SHUDER Şube Başkanları ile koordinasyon ve planlama toplantısı yapıldı.

16.02.2023

 

Deprem Değerlendirme Toplantısı

6 Şubat Depremi nedeni ile uluslararası yardım ve dayanışmalar ile ilgili olarak İngiltere de öğretim görevlisi olarak çalışan derneğimizin üyelerinden meslektaşımız Prof. Dr. Hakan Acar, Doç. Dr. Merve Pak Güre, Örgütlenme Sekreteri İsmail Arslan ve Çiğdem Karahan’ın katıldığı değerlendirme toplantısı yapıldı.

18.02.2023

Psiko Sosyal Destek Müdahale Eğitimi

18.Şubat’ta iki gün süren SHUDER Afet ve Acil durumlarda Psiko Sosyal Destek Müdahale eğitimi online olarak gerçekleştirildi.

21.02.2023

Deprem Bölgesi Ziyaret

6 Şubat depremi sonrasında psikososyal destek müdahalesinde bulunmak üzere bölgeye giden SHUDER Gönüllü PSD Ekiplerinin çalışmalarını koordine etmek ve bölgedeki yıkımın sonuçlarını yerinde görmek amacı ile Dernek Genel Başkanı ramazan Yüksel ve İstanbul Şube Başkanı İkram Doğan, bölgeyi ziyaret etti.

04.03.2023

Toplantı

Sağlık Bakanlığı Mevzuat Çalışmalarının Güncellenmesi çalışmaları kapsamında Dernek merkezinde çalıştaya katılan akademisyen ve uygulayıcı sosyal hizmet uzmanları ile Blok Taksonomisi konusunda değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

21.03.2023

Dünya Sosyal Hizmet Günü Kutlaması, Panel

21 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü Kutlaması kapsamında; Afetlerde Kriz Yönetimi, İncinebilir Gruplara yönelik Sosyal Hizmet Uygulamaları ve Çeşitliliğe Saygı konulu panel yapıldı.

Panele Derneğimizin kurucularından ve ikinci dönem genel Başkanı Dr. Bülent İlik, SHUDER Etik Komisyon Başkanı Prof. Dr. Kasım Karataş, SHUDER Kadın Komisyonu üyesi Prof. Dr. Özlem Cankurtaran, SHUDER Hatay Şube Başkanı Kenan Karakulak, Doç. Dr. Merve Pak Güre ve Dernek Genel Başkanı Ramazan Yüksel konuşmacı olarak katıldı.

24.03.2023

 

 

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Meslekleri Daire başkanlığı ile yürüttüğümüz İş Analizi ve Taksonomi Çalışmaları çerçevesinde Genel Başkan Ramazan Yüksel, çalışma ekibinden Sosyal Hizmet Uzmanları Sedat Türkeri, Fatma Yüksel, Nahide Doğrucan, Prof. Dr. İsak Aydemir, İpen Ünlüden oluşan heyet ile Daire Başkanı Dr.  Kemal Serdaroğlu ve Dr. Müveddet Bayraktar’ı ziyaret etti.


YORUMLAR

İlk Yorum Yapan Siz Olun.


İletişim:

Meşrutiyet Mah.Karanfil Sk.Zafir İş Merkezi
(Dost Kitapevi Karşısı) Kat:4 No:86 Kızlay/Ankara

0 530 200 1886
info@shuder.org

Üyesi Olduğumuz Kuruluşlar:

Sosyal Ağlar:

her hakkı saklıdır©shuder.org