SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ

TURKISH ASSOCIATION OF SOCIAL WORKERS

Sosyal Ağlar:

18.DÖNEM FAALİYET RAPORU (1 NİSAN- 30 HAZİRAN 2023)

;
Bu Sayfa 64 Kez Görüntülendi.

SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

18. DÖNEM FAALİYET RAPORU

(NİSAN-MAYIS-HAZİRAN 2023)

 

TARİH

ETKİNLİK ADI

AÇIKLAMA VE KATILANLAR

29.04.2023

Film Gösterimi ve Söyleşiye Katılım

Genel Örgütlenme Sekreteri Ömer Faruk Kaya, Dünya Evimiz Derneğinin göçmen karşıtlığını konu alan “Bir Çift Göz” isimli kısa film ve söyleşi etkinliğine katılmıştır. Film gösterimi TMMOB salonunda gerçekleştirilmiştir.

07.05.2023

Şube Başkanları ile Toplantı yapılması

Dernek Genel Kurulu sonrası Genel Merkez Yeni Yönetim Kurulu ve Şube Başkanları ile online tanışma ve paylaşım toplantısı yapılmıştır.

08.05.2023

Sempozyum Toplantısı

Munzur Üniversitesi ile ortaklaşa yapılacak 2023 Sosyal Hizmet Sempozyumu toplantısı online olarak yapılmıştır.

11.05.2023

Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Komisyonu Toplantısı

Toplantı online olarak gerçekleştirilmiştir. Genel Sekreter Abidin Özdemir ve Genel Eğitim Sekreteri Yaşar Çavdar Katılmıştır. Komisyon Başkanı Yasemin Seyhan ve üyeler Filiz Demiröz, Esin Polat, Zeynep Mutlu katılmıştır.

16.05.2023

Uluslararası

Psikoloji Bilimi

Birliğinin

( International Union

of Psychological

Science) TPD

Ziyaretine Katılım

Uluslararası Psikoloji Bilimi Birliği Başkanı Dr. Karl Swain ve beraberindeki heyetle birlikte, davetli sivil toplum kuruluşlarının da katılım sağladığı toplantıda Türk Psikologlar Derneğinin deprem sonrasındaki saha çalışmaları dinlenmiştir. Dernek adına Genel Basın Yayın Sekreteri Beyza KAYA katılmıştır. Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği olarak deprem sonrasındaki süreçte Afet ve Acil Durumlarda Destek Komisyonunun öncülüğünde dernek gönüllülerinin katkılarıyla sahada görev alacak meslek elemanlarına yönelik ve depremden etkilenen vatandaşlar için yapılan çalışmalardan, bundan sonraki iyileşme süreci için planlanan projelerden söz edilmiştir. Ziyarete SHUDER, TKV (Türkiye Kalkınma Vakfı) ve Kızılay katılım sağlamıştır.

19.05.2023

Mahkemeye Cevap Yazısı

Genel Hukuk Sekreteri Salih Sandalcı tarafından dernek avukatı ile iletişime geçilerek “Çocuk Koruma Hizmetleri Planlama ve Çocuk Bakım Kuruluşları Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” konusunda Dernek olarak açtığımız davada Kurumun Yaptığı savunmaya karşı yanıt verilmiştir.

19-21.05.2023

 

IFSW EUROPE Genel Kuruluna Katılım

9 -21 Mayıs 2023 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrinde, üyesi olduğumuz IFSW EUROPE Genel Kuruluna Derneğimiz Genel Başkanı Ramazan Yüksel katılmıştır.

İlk günde prosedürler yerine getirilmiş, Ramazan Yüksel, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremde derneğimizin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aktarmış, dayanışmaları ve katkıları nedeniyle IFSW EUROPE ile Danimarka ve İspanya Sosyal Hizmet Uzmanları Derneklerine teşekkür etmiş ve plaketlerini vermiştir.

 Oturum başlamadan önce IFSW Europe başkanı Ana Radulescu yerini Türkiye Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği başkanı Ramazan Yüksel'e bıraktı. Mart ayında meydana gelen depremlerin neden olduğu olağanüstü hal sonrasında derneğe, profesyonellere ve Türk vatandaşlarına destek veren federasyona teşekkür etmek istedi. Özellikle İspanya ve Danimarka'daki meslek kuruluşlarına alınan bağışlar için özel olarak teşekkür etmek istedi. Her iki derneğin başkanlarına plaket takdim edildi.

Cuma günü, 2022'de ve 2023'ün ilk aylarında gerçekleştirilen eylemler sunuldu ve özellikle Ukrayna Derneği ile iş birliği içinde Ukrayna'da gerçekleştirilen tüm eylemler vurgulandı

29.05.2023

Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Komisyonu Toplantısı

Toplantı Dernek ofisinde gerçekleştirilmiştir. Genel Başkan Ramazan Yüksel, Genel Sekreter Abidin Özdemir, Genel Eğitim Sekreteri Yaşar Çavdar, Komisyon Başkanı Yasemin Seyhan, Raportör Gülşah Alakara Özcan katılmıştır.

01.06.2023

Öğrenci Komisyonu Toplantısı

Sosyal hizmet bölümlerinden öğrenciler Nagehan Arseven, Eylül Bilgili ve Elif Melisa Akgün’ün katılımı ile Dernek ofisinde gerçekleştirilmiştir.  Genel Başkan Ramazan Yüksel, Genel Sekreter Abidin Özdemir, Genel Eğitim Sekreteri Yaşar Çavdar, Genel Mali Sekreter İsmail Arslan ve Genel Hukuk Sekreteri Salih Sandalcı katılmıştır.

06.06.2023

Çalıştaya Katılım

Derneğimizin Sağlık Bakanlığı ile yürüttüğü Sağlık Sisteminde Sosyal Hizmet Uzmanlarının İş ve Taksonamik Analiz Çalıştayı yapılmıştır. Genel Başkan Ramazan Yüksel ve Başkan Yardımcısı Nahide Doğrucan katılmıştır. Sağlık Komisyonu Üyesi Fatma Tokmak Yüksel’in koordinasyonu ile Moderatörlüğünü Prof. Dr. Kamil Alptekin’in yaptığı çalıştayda SHU S. Sedat Türkeri Bloom Taksonomisi ile ilgili bir sunum yapmıştır.

06.06.2023

Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Komisyonu Toplantısı

Toplantı online olarak gönüllülük eğitimine katılanlarla Komisyon Başkanı Yasemin Seyhan ve Raportör Gülşah Alakara Özcan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilmiştir. Genel Başkan Ramazan Yüksel, Genel Sekreter Abidin Özdemir, Genel Eğitim Sekreteri Yaşar Çavdar dernek adına katılmıştır.

10-11.06.2023

 

Çalıştaya Katılım

İstanbul Kent Konseyi Deprem Afet Çalışma Grubunun çağırısı ile İstanbul Yenikapı Metro Akademisinde “Depreme hazır İstanbul için Sivil toplum Koordinasyon Çalıştayı yapıldı.

Çalıştaya Derneğimizi temsilen Genel Başkan Ramazan Yüksel, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Müdahale Çalışma Grubu Başkanı Yasemin Seyhan, İstanbul Şube Başkanı İkram Doğan ve Suzan Oktay Erol katıldı. Çalıştayda SHUDER’in Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Müdahalesi konusunda yaptığı çalışmalar katılımcılar ile paylaşıldı.  Olası İstanbul depremine yönelik sağlık emek meslek örgütleri ile ruh sağlığı alanında faaliyet yürüten sivil toplum örgütlerinin iş birliklerinin kurulmasının ve güçlendirilmesi gerektiği, her bir örgütün bünyesinde Afet ve Acil duruma ilişkin çalışma grubu oluşturmaları ve örgüt kapasitelerini geliştirmelerinin gerektiği vurgulandı.

17.06.2023

 

Yuvarlak Masa Toplantısına Katılım

ODTÜ Mezunları Derneği çağrısı ile birçok farklı kurumun davet edildiği Deprem gündemli bir Yuvarlak Masa toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantımız 15 kurumun katılımı ile gerçekleşmiştir. Toplantıya SHUDER’i temsilen Genel Başkan Ramazan Yüksel katılmıştır.

Toplantının temel gündemi 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketinde dayanışmayı örgütleyen kurumlarla bir araya gelerek uzun erimli bir çalışma için durum değerlendirmesi yapmak olmuştur. Temel hedefler kurumların mesleki ve uzmanlık alanları doğrultusunda tespitlerini paylaşmak, deprem bölgelerinin ihtiyaçlarını tespit edebilmek ve ortak bir akıl geliştirerek koordineli bir çalışma yöntemi geliştirebilmek olarak belirlenmiştir.

4 farklı oturum ile yapılan toplantımızın ilk 2 oturumunda, katılımcı kurumlar deneyimlerini ve tespitlerini paylaşmıştır. Öğleden sonra yapılan oturumlarda ise bugüne kadar yapılan çalışmaların güçlü ve zayıf yönleri tartışılmış, ihtiyaçları anlamaya yönelik bir perspektif geliştirilmeye ve bir yol haritası oluşturulmaya çalışılmıştır.


YORUMLAR

İlk Yorum Yapan Siz Olun.


İletişim:

Meşrutiyet Mah.Karanfil Sk.Zafir İş Merkezi
(Dost Kitapevi Karşısı) Kat:4 No:86 Kızlay/Ankara

0 530 200 1886
info@shuder.org

Üyesi Olduğumuz Kuruluşlar:

Sosyal Ağlar:

her hakkı saklıdır©shuder.org