SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ

TURKISH ASSOCIATION OF SOCIAL WORKERS

Sosyal Ağlar:

18.DÖNEM FAALİYET RAPORU (1 EKİM-31 ARALIK 2023)

;
Bu Sayfa 80 Kez Görüntülendi.

SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

18. DÖNEM FAALİYET RAPORU

(EKİM-KASIM-ARALIK 2023)

 

TARİH

ETKİNLİK ADI

AÇIKLAMA VE KATILANLAR

12.10.2023

Ziyaret, Toplantı

Almanya da Mülteci Gençlere yönelik yatılı bakım hizmeti Sunan Vielfalt. E.V Derneği Kurucusu Aynur Toraman Derneğimizi ziyaret etmiş, Genel Başkan Ramazan Yüksel ve Genel Basın Yayın Sekreteri Beyza Kaya katılmıştır.

19.10.2023

59. Ulusal Psikiyatri Kongresi ve Depremler ve Ruh Sağlığı Sempozyumu

Deprem Bölgesinde Multidisipliner Ruh Sağlığı Hizmeti Deneyimleri paylaşımının yapıldığı sempozyuma Genel Başkan Yardımcısı Nahide Doğrucan katılmıştır.

19.10.2023

25. Sosyal Hizmet Sempozyumu

25. Ulusal Sosyal Hizmet Sempozyumu Munzur Üniversitesi işbirliği ile Tunceli de yapılmıştır. Sempozyuma IFSW Europe Başkanı Ana Radulascu, Birleşmiş Milletlerde IFSW Europe temsilcisi Herbert, Katılmıştır. Derneğimiz adına Genel Başkan Ramazan Yüksel, Genel Eğitim Sekreteri Yaşar Çavdar ve Genel Örgütlenme Sekreteri Ömer Faruk Kaya katılmıştır.

20.10.2023

Basın Açıklaması

Sağlık Emek Meslek Örgütleriyle birlikte sağlıkta şiddetin önlenmesi ve durdurulması amacı ile basın açıklaması yapılmıştır.

21.10.2023

Toplum Merkezi Açılışı

SHUDER Adıyaman Toplum Merkezinin Açılışı yapılmıştır. IFSW Europe Başkanı Ana Radulascu Herbert, SHUDER Genel Başkanı Ramazan Yüksel, İstanbul Şube Başkanı İkram Doğan, Adıyaman Şube Başkanı Bedriye Hozat katılmıştır.

03.11.2023

Uluslararası Konferans

11. Sosyal Hizmetleri Yeniden Düşünmek adlı Uluslararası Konferans İstanbul’da yapılmış ve Konferansa Genel Başkan Ramazan Yüksel katılmıştır.

04.11.2023

Meslekte 20. Yıl Yemeği

Meslekte 20/30/40/50. yılını doldurmuş meslektaşlarımız ile her yıl yaptığımız yemek organizasyonu gerçekleştirilmiştir. Yemeğe Genel Mali Sekreter İsmail Arslan, Genel Basın Yayın Sekreteri Beyza Dönmez, Genel Sosyal İşler Sekreteri Selda Şahindokuyucu ve Genel Başkan Yardımcısı Nahide Doğrucan katılmıştır.

10.11.2023

Dünya Ruh Sağlığı Günü Etkinliğine Katılım

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Afeti Anlamak ve Travma Bilgili Yaklaşım konulu çevrimiçi etkinliğe Genel Başkan Yardımcısı Nahide Doğrucan katılmıştır.

10.11.2023

Dünya Ruh sağlığı Günü Basın Duyurusu

SHUDER Ruh Sağlığı Komisyonu tarafından hazırlanan metin Dünya Ruh Salığı Gününde kamuoyu ile paylaşılmıştır.

24.11.2023

Dünyadaki Okul Sosyal Hizmeti Uygulamaları VEBİNAR

Dünyadaki okul sosyal hizmeti uygulamalarından İngiltere örneğinin konuşulduğu VEBİNAR’a İngiltere’den Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Can Özkaya, SHUDER Genel Başkanı Ramazan Yüksel katılmıştır. Moderatörlüğünü Dr. Mehmet Can Aktan yapmıştır.

06.12.2023

Koruma Altında Yetişen Kız Çocukları ve Genç Kadınlar İçin Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evliliklerinin Önlenmesi Çalıştayı

Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği'nin STGM tarafından UNFPA ortaklığında uygulanan Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evliliklerin Önlenmesi Destek Programı kapsamında gerçekleştirdiği Koruma Altında Yetişen Kız Çocukları ve Genç Kadınlar İçin Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evliliklerinin Önlenmesi Çalıştayı'na SHUDER Genel Basın Yayın Sekreteri Beyza Kaya katılım sağlamıştır.

İki gün süren çalıştayın ilk gününde devlet koruması altında yetişen kız çocukları ve genç kadınların ÇYEZE'ye sürüklenme neden ve sonuçları üzerine konuşulurken, ikinci gününde önleme, sorumluluk ve savunuculuk basamakları üzerine sivil toplum ve kamu temsilcileri ile değerlendirmeler yapılmıştır.

06.12.2023

Dünyadaki Okul Sosyal Hizmeti Uygulamaları VEBİNAR

Almanya’da okul sosyal hizmeti uygulamalarının anlatıldığı etkinliğe Almanya’dan Sosyal Hizmet Uzmanı Talat Demirkapı katılmıştır.  Moderatörlüğünü Dr. Mehmet Can Aktan yapmıştır.

18.12.2023

Uluslararası VEBİNAR

İtalyan Sosyal Hizmet Uzmanları Derneğince düzenlenen ve Afet ve Acil Durumlarda sosyal hizmet uygulamalarının paylaşıldığı toplantıya, Ermenistan, İtalya, Ukrayna Sosyal Hizmet Uzmanları Dernek Başkanları ve Türkiye’den SHUDER Genel Başkanı Ramazan Yüksel, SHUDER İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Erol, Ankara Şube Üyesi İrem Coşansu Yalazan katılmıştır. 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi sonrası SHUDER’in yürüttüğü çalışmalar paylaşılmıştır.

21.12.2023

2023 Yılını Değerlendirme Toplantısı

Genel Merkez yönetim kurulu Üyeleri ve Şube başkanları ve/veya temsilcileri katılmıştır.

24.12.2023

ACAR Projesi Açılış Programı

UNICEF'in AB eş finansmanı ile yürüttüğü Türkiye'de Çocuk Hakları Konusunda Daha Güçlü Sivil Toplum: Merkezi ve Yerel Düzeyde İzleme, Katılım ve Savunuculuğun Geliştirilmesi Çocuklar İçin Hesap Verebilirlik, Haklar İçin Savunuculuk Projesi (ACAR) Açılış Programı'na Genel Merkez Genel Basın Yayın Sekreterimiz Beyza Kaya katılım sağlamıştır.


YORUMLAR

İlk Yorum Yapan Siz Olun.


İletişim:

Meşrutiyet Mah.Karanfil Sk.Zafir İş Merkezi
(Dost Kitapevi Karşısı) Kat:4 No:86 Kızlay/Ankara

0 530 200 1886
info@shuder.org

Üyesi Olduğumuz Kuruluşlar:

Sosyal Ağlar:

her hakkı saklıdır©shuder.org