SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ

TURKISH ASSOCIATION OF SOCIAL WORKERS

Sosyal Ağlar:

17.DÖNEM FAALİYET RAPORU (1 TEMMUZ - 30 EYLÜL 2022)

;
Bu Sayfa 283 Kez Görüntülendi.

SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

17.DÖNEM FAALİYET RAPORU

(1 TEMMUZ - 30 EYLÜL 2022)

NO 

TARİH

KONU DETAYLAR  
1

 

01.07.2022

 

MESLEKİ ETİK EĞİTİMİ 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı ile Kredi Yurtlar Kurumu Yurtlarında görev yapan sosyal hizmet uzmanlarına yönelik Meslek Etiği Eğitimini online olarak gerçekleştirilmiştir. Gün boyu süren eğitim, SHUDER Genel Başkanı Ramazan Yüksel ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanı Dilek Aydoslu’nun açılış konuşmaları ile başladı. Eğitimde, H.Ü. İİBF.Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi ve SHUDER Etik Kurul Başkanı, Prof.Dr.Kasım Karataş, S.B.Ü. SBF.Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı ve meslektaşımız, Prof.Dr.Nurdan Duman, Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı ve meslektaşımız, Doç.Dr. Neşe Şahin Taşğın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şube Müdürü  ve meslektaşımız Kenan Topçu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nde görev yapan meslektaşımız Abidin Özdemir, “Etik ve Mesleki Etik Değerler ile Uygulamada Karşılaşılan Güçlükler” konusunda meslektaşlarımıza eğitim vermiştir.  
2

 

03.07.2022

 

MEZUNİYET TÖRENİ

SHUDER Yönetim Kurulu üyelerinin davet edildiği, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü mezuniyet törenine SHUDER Genel Başkanı Ramazan Yüksel katılmıştır.  
3

07.07.2022

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI Psikiyatrist Doç. Dr. Koray Başar’a yapılan saldırıyı kınama amaçlı olarak, Türk Psikiyatristler Derneği, TTB ve diğer Sağlık Meslek Örgütleri ile birlikte, “Susmuyoruz Korkmuyoruz, Karanlığa Karşı Mücadelemizi Birlikte Büyütüyoruz” başlıklı H.Ü önünde yapılan ortak basın açıklamasına SHUDER adına Genel Başkan Ramazan Yüksel katılmıştır.  
4

06.01.2022

SİYASİ PARTİ GRUPLARI İLE GÖRÜŞME Sağlık Emek ve Meslek Örgütleri temsilcileri ile birlikte, sağlık emekçilerinin sorunlarını ve sağlık sistemine ilişkin sorunları aktarmak amacıyla, TBMM HDP Grup Başkan Vekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç ile görüşüldü. Görüşmeye SHUDER’i temsilen Genel Başkan Ramazan Yüksel katıldı.  
5 07.07.2022 ORTAK BASIN AÇIKLAMASI 6 Temmuz 2022 tarihinde, Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başında bir hasta yakını tarafından Kardiyolog Dr. Ekrem Karakaya’nın katledilmesine ilişkin olarak, öfke ve üzüntü ve ailesine taziyelerimizi iletmek amacıyla, “Üzgünüz, Öfkeliyiz! Sorumlulardan Hesap Soracağız Başlığı ile TTB ve Sağlık Emek Meslek Örgütleri ile birlikte ortak basın açıklamasına katılım sağlanmıştır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti ve Dr.Ekrem Karakaya’nın katledilmesini protesto etmek amacıyla, Hastane ve Aile ve Toplum Sağlık Merkezlerinde görev yapan sağlık çalışanları iki gün süresince iş bırakmışlardır.   
6 07.07.2022 BASIN AÇIKLAMASI Dr.Ekrem Karakaya’nın görevi başında katledilmesiyle ilgili olarak, Sağlık Çalışanlarına yönelik şiddete SHUDER olarak tepkimizi ve TTB ile Ekrem Karakaya’nın ailesine taziye mesajımızla birlikte, uygulanan sağlık politikalarının şiddeti artırdığına dikkat çekmek ve şiddetin önlenmesine yönelik çözüm önerilerimizi de içeren basın açıklaması yapılmıştır.   
7

 

19.07.2022

ORTAK RANDEVU TALEP YAZISI Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik idari düzenlemeler hakkındaki değerlendirmeleri iletmek üzere, paydaşı olduğumuz  Sağlık Emek Örgüt Temsilcileri tarafından, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hitaben, randevu talep yazısı yazılarak, randevu talebinde bulunulmuştur.  
8

21.07.2022

PROJE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

İzmir SHUDER Şubesi ortaklığında ve İzmir Çocuk ve Gençlik Ceza ve Kapalı İnfaz Kurumu işbirliği ile yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Cezaevlerindeki Çocukların Sanat Yoluyla Rehabilitasyonu Projesi’nin (Çocukça Sanat Projesi) sürekliliğinin sağlanmasına ve geliştirilmesine yönelik, Proje Koordinatörü Ezgi Baltalı ile birlikte SHUDER Ofisinde toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıya SHUDER Yönetim Kurulu Üyeleri katılmıştır.   
9

22.07.2022

ÇEVRİMİÇİ TOPLANTI Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı Gönüllüsü  Gülsün Kanat  ve Sosyal Hizmet Uzmanı  Büşra Sünetçi  ile SHUDER Kadın Komisyonu üyeleriyle birlikte, kadın  örgütleri arasındaki dayanışmayı  ve iletişimi güçlendirmek, ayrıca  Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı Atölye Çalışmalarında, “Sosyal Çalışmacı Eğitimleri” tanımını kullanmaları nedeniyle, yapılan yanlışın düzeltilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda; sosyal hizmet eğitiminin, Üniversitelerin, 4 yıllık Lisans programları çerçevesinde teorik ve uygulamalı olarak, Sosyal Hizmet Bölümleri tarafından gerçekleştirildiğinin altı çizilerek, mezunların kamu kurum ve kuruluşlarda Sosyal Çalışmacı kadro ünvanıyla görev yaptığı belirtilmiştir. Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı Çalışanları ise yaptıkları yanlıştan dolayı üzüntülerini dile getirerek, bir daha böyle bir hata yapmayacaklarını bildirmişlerdir. SHUDER Kadın Komisyonu Üyelerimizle birlikte atölye çalışmalarına katkı sunmak ve dayanışma içerisinde olmanın önemi üzerinde durulduktan sonra toplantı sona ermiştir. İlgili toplantıya SHUDER adına Kadın Komisyon Üyesi; H.Ü.İİBF. Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi, Prof.Dr. Özlem Cankurtaran, Kadın Komisyon Üyesi ve Raportörü H.Ü.İİBF. Sosyal Hizmet Bölümü Araştırma Görevlisi Özlem Gözen ve SHUDER Genel Sekreteri Esin Polat katılmıştır.  
10

 

26.07.2022

 

PROJE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından yürütülen ve  SHERATON Otel’de gerçekleştirilen, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen  “Ortak bir Sorun İki Farklı Kültürel Perspektif” Projesi  değerlendirme toplantısına SHUDER adına, Genel Eğitim Sekreteri Selda Şahindokuyucu katılmıştır.  
11

27.07.2022

BASIN BİLDİRİSİ Yazılı ve görsel basında, “Çöp Evde bulunan Çocuk Başlıklı” haberlere konu olan olay sonrası; basın bildirisi yayınlanmıştır. Söz konusu bildiride; çocuk koruma sistemi içerisinde çocukların ihmal ve istismarının önlenmesi için alınacak tedbirler,  çözüm önerileri ve özellikle okul sosyal hizmetinin önemine vurgu yapılmış, ayrıca anayasal düzlemde, bağımsız çalışabilecek, özerk bir Çocuk Koruma Kurumu’nun kurulmasının gerekli olduğu vurgulanmıştır.  
12 26.08.2022 BASIN BİLDİRİSİ Yoksulluğun artması nedeniyle, yoksulluğun önlenmesi, sonuçlarının ortadan kaldırılması ve sosyal yardım uygulamalarına yönelik önerileri  içeren basın bildirisi, kamuoyu ile paylaşılarak,SHUDER Genel Merkezinin Web sitesinde yayınlanmıştır.  
13

12.10.2022

25.10.2022

KİHEP EĞİTİCİ EĞİTİMİ

SHUDER Kadın Komisyon Üyeleri, Prof.Dr.Özlem Cankurtaran, Dr. İlkay Başak Adıgüzel,  Esin Polat ve  Eylem Aka, Aydın- Kuşadası’nda gerçekleştirilen ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği tarafından düzenlenen ve İsveç Büyükelçiliği Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen,  KİHEP Eğitici Eğitimine katılım sağlamıştır. KİHEP Eğitimlerinin üniversitelerin sosyal hizmet bölümü son sınıf kadın öğrencilerine verilmesi düşünülmektedir. Sürekliliğin sağlanması amacıyla ise SHUDER Genel Merkezi ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği arasında İşbirliği Protokolü yapılması planlanmaktadır. 

 
14

13.09.2022

ZİYARET CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Çalışanı Elif Göçmen, derneği ziyaret etmiştir.  Ziyaret kapsamında; yoksullukla mücadele stratejileri, sosyal yardım uygulamalarına ilişkin sorunlar ve yoksulluğun önlenmesi veya azaltılmasında, sosyal hizmet mesleğinin ve işbirliğinin önemi üzerinde durulmuştur.  Söz konusu ziyarete, SHUDER adına Genel Başkan Ramazan Yüksel, Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karahan Bedir ve Genel Eğitim Sekreteri Selda Şahindokuyucu katılmıştır.   
15

14.09.2022

ÇEVRİMİÇİ TOPLANTI Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocukevleri Taslak Yönetmelik maddelerini tartışmak amacıyla, SHUDER Çocuk Komisyon Üyeleriyle toplantı yapılmıştır.  
16

 

17.10.2022

21.10.2022

AFAD EĞİTİMİ

SHUDER Genel Merkezi tarafından düzenlenen, SHUDER Genel Başkanı Ramazan Yüksel, Genel Başkan Yard. Çiğdem Karahan Bedir ve Aile ve Sosyal Hizmetler Temsilcisinin açılış konuşmalarıyla başlayan; “Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Temel Düzey Müdahale Akreditasyon Eğitimi”, Ankara EĞİTİM SEN Otelinde yapılmıştır.  Beş gün devam eğitime, Ankara, İstanbul İzmir, Konya, Erzurum İllerinden 21 meslektaşımız katılmıştır. Eğitim Konu Başlıkları: (AAD) Afet ve Acil Durumlarda Temel Kavramlar, Türkiye Afet Müdahale Planı, Yerel Düzey Psikososyal Destek Çalışma Grubu Planları,AAD Psikososyal Müdahale( Dönemsel Çalışmalar),AAD İhtiyaç ve Kaynak tespiti, AAD Kurumlararası İşbirliği(Uygulama), AAD Toplumla Çalışma, AAD İncinebilir Gruplarla Çalışma, ADD Çocuk ve Ergenlerle Çalışma, AAD Ruhsal Travma, AAD Psikolojik İlk Yardım, AAD Psikoeğitim, AAD Davranış Kuralları ve Etik, AAD Çalışana Destek, tatbikat ve değerlendirmeden sonra, eğitime katılanlara  katılım belgelerinin verilmesiyle sona ermiştir. Eğitimciler ise; Sosyal Çalışmacı Fayık Yurtkulu, Uzm.Sosyal Çalışmacı Gülşah Alakara Özcan, Uzm.Sosyal Çalışmacı Ayşe Mancılık Apur, Emekli Öğretim Üyesi Dr. Filiz Demiröz, Uzm.Sosyal Çalışmacı Osman Akbaba, Uzm.Sosyal Çalışmacı Nahide Doğrucan, Uzm. Sosyal Çalışmacı/Terapist Ahmet Cemil Ölçer, Dr. Serap Aslan Tomas’tan oluşmuştur.Başarı ile sonlandırılan eğitimin; sonraki süreçte ise başvurusu kabul edilen  diğer meslektaşlarımıza verilmesi planlanmaktadır. Eğitim süresince, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Komisyonu Başkanı Yasemin Seyhan, SHUDER Genel Başkan Yard. Çiğdem Karahan Bedir, SHUDER Genel Eğitim Sekreteri Selda Şahindokuyucu eğitim süresince görevli olarak destek olmuşlardır.  
17

 

21.09.2022

 

ZİYARET

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yürütülen “Pandemi sürecinde Gençlik ve Gençlik Çalışmaları” konulu uzman değişim programı kapsamında, 19-23 Eylül tarihlerinde Ankara ziyaretlerini gerçekleştiren Alman Heyeti; 21.09.2022 tarihinde Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Genel Merkezine ziyarette bulunmuşlardır. Aralarında sosyal hizmet uzmanı, psikolog, sosyal pedagog ve Türkiye’den kamu görevlilerinin bulunduğu heyetle bir saat süren görüşmeye, Genel Başkan Ramazan Yüksel, SHUDER Yönetim Kurulu Üyeleri, SHUDER İstanbul Şube Başkanı İkram Doğan ve yeni mezun genç meslektaşlarımız katılım sağlamıştır.  Ramazan Yüksel’in SHUDER’in genel işleyişini ana hatlarıyla sunmasının ardından, İstanbul Şube Başkanı mesleki uygulamalarla ilgili bilgi vermiştir. Ayrıca Türkiye’de pandemi süreci, etkileri, gençlik sorunları, yaşanan güçlükler ve yapılan çalışmalara ilişkin bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Oldukça verimli geçen görüşme, Alman heyetinin SHUDER ile yeniden görüşme işbirliği temennisiyle sonlandırılmıştır.  
18 19.09.2022 ÇEVRİMİÇİ TOPLANTI Karabük Üniversitesi ve SHUDER işbirliği ile 13-15 Ekim 2022 tarihlerinde Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Prof. Dr. Saadettin Ökten Konferans Salonu’nda yapılacak olan “Sürdürülebilir Kalkınma ve Sosyal Hizmet” Temalı Sosyal Hizmet Sempozyumu Düzenleme Kurul Üyeleri ile birlikte çevirimiçi toplantı yapılmıştır. Toplantıda, sempozyum bütçesi, bildiri sayısı, davetiye gönderilmesi planlanan kurum ve kuruluşlar, yerel yönetimler, üniversiteler, Aile ve Sosyal Hizmetler, Adalet ve  Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan sosyal hizmet uzmanlarının idari izinli sayılması için gerekli yazışmaların yapılması, sempozyum duyurularının SHUDER sosyal medya hesaplarından ve SHUDER WEB sitesinden yayınlanması, şubeler aracılığı ile yaygınlaştırılması,  sempozyum çantası, kalem ve diğer materyaller için Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden destek alınması hususunda girişimlerin yapılması ile ilgili iş bölümü yapılmıştır. Ayrıca Sempozyum Gala Yemeğinin Karabük Valilik bütçesinden karşılanacağı bilgisi verilmiştir. Sempozyuma katılacak davetli konuşmacıların barınma ve yol giderlerinin ise sempozyum bütçesinden karşılanması kararı alınmıştır.Toplantıya Karabük Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmet Kırlıoğlu, Öğretim Görevlisi Dr. Murat Çay, Arş.Görevlisi Zeynep Kübra Poyraz, SHUDER Kocaeli Şube Başkanı Duygu Obuz, SHUDER Genel Sekreteri Esin Polat ve SHUDER Genel Basın Yayın Sekreteri Aslıhan Sakarya katılmıştır.   
19

 

 

29.09.2022

 

 

 

 

ÇEVRİMİÇİ TOPLANTI

 

 

 

SHUDER Kadın Komisyon üyeleri, SHUDER bünyesinde Kadının İnsan Hakları Eğitim Programının düzenlenmesi, kadın sorunlarının tartışıldığı aylık olarak yapılması planlanan seminerler dizisinin organize edilmesi ve diğer çalışmaları konuşmak amacıyla çevirimiçi toplantı yapılmıştır. Çevirimiçi toplantıya; SHUDER Genel Sekreteri Esin Polat, Komisyon Başkanı Dr. İlkay Başak Adıgüzel, Komisyon Üyeleri, Prof.Dr. Özlem Cankurtaran, Fatma Yüksel, Şükran Özdoğan ve Gizem Akoğlu katılmıştır.   
20

05.03.2022

SAĞLIK FORUMU  CHP’nin düzenlemiş olduğu sağlık hizmetlerinin örgütlenmesi, yönetimi ve sağlık hizmeti sunumu, sağlık emek gücü süreci, sağlık hizmetlerinin finansmanı, sağlık bilgi sistemi, tıbbi ürünler ve sağlıkta teknoloji kullanımı ile ilgili konuların tartışıldığı Sağlık Forumu’na SHUDER’i temsilen Genel Başkan Ramazan Yüksel katıldı. Sosyal hizmet eğitiminde ve sağlık alanındaki uygulamalarda yaşanan sorunlar ve çözümlerine ilişkin öneriler anlatılarak, kamusal sağlık politikalarına dair görüşler aktarılmıştır.  
21

30.09.2022

BASIN BİLDİRİSİ Başörtüsünü İslami kurallara uygun bağlamadığı gerekçesiyle, 13 Eylül 2022 tarihinde,Tahran’da ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra 22 yaşında ki Mahsa Amani ’nin polis nezaretindeyken hayatını kaybetmesi nedeniyle başlayan toplumsal hareketlere  yönelik dayanışma duygumuzu dile getiren, SHUDER Kadın Komisyonu tarafından,“İRANLI KADINLARIN YANINDAYIZ” başlıklı basın bildirisinin yanı sıra Mahsa Amani’ye ithafen, SHUDER Genel Sosyal  Kültürel İşler Sekreteri Aygül Kılıç Yıldız tarafından yazılan şiir yayınlanmıştır.  

 

 

 

 


YORUMLAR

İlk Yorum Yapan Siz Olun.


İletişim:

Meşrutiyet Mah.Karanfil Sk.Zafir İş Merkezi
(Dost Kitapevi Karşısı) Kat:4 No:86 Kızlay/Ankara

0 530 200 1886
info@shuder.org

Üyesi Olduğumuz Kuruluşlar:

Sosyal Ağlar:

her hakkı saklıdır©shuder.org