SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ

TURKISH ASSOCIATION OF SOCIAL WORKERS

Sosyal Ağlar:

17.DÖNEM FAALİYET RAPORU (1 NİSAN 2022 - 31 HAZİRAN 2022)

;
Bu Sayfa 277 Kez Görüntülendi.

SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

17.DÖNEM FAALİYET RAPORU

(1 NİSAN 2022- 31 HAZİRAN 2022)

NO 

TARİH

KONU DETAYLAR
1

 

06.04.2022

 

ÇEVRİMİÇİ TOPLANTI 

SHUDER Genel Merkezi, SHUDER Kocaeli Şubesi ve Karabük Üniversitesi İşbirliği ile 13 Ekim-15 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ve Ana Teması; “Sürdürülebilir Kalkınma ve Sosyal Hizmet olarak belirlenen, Sosyal Hizmet Sempozyumuna ilişkin kurulları, bütçeyi ve temayı konuşmak için, yukarıda belirtilen paydaşlarla çevirimiçi toplantı yapıldı. Toplantıya, Karabük Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyeleri, SHUDER Kocaeli Şubesi Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve SHUDER Genel Merkezi Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Katılmıştır.
2

 

07.04.2022

 

PROJE BAŞVURUSU

KOREV ile işbirliği ile gerçekleştirilecek olan ve Sosyal Hizmet Uzmanlarına yönelik gerçekleştirilmesi planlanan “Koruyucu Aile Eğitimi “Projesi hazırlanarak Sivil Toplum Geliştirme Merkezine başvuru yapılmıştır.
3 08.04.2022 GÖRÜŞ BİLDİRME  Adalet Bakanlığı   Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Daire Başkanlığınca Hazırlanan “Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulmasına İlişkin İlam ve Tedbir Kararlarının Yerine Getirilmesine Dair Yönetmelik Taslağında ki tespit edilen eksiklikler ve önerileri kapsayan görüş bildirme formu   SHUDER Genel Merkezi ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından   hazırlanarak, Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Daire Başkanlığına gönderilmiştir.
4 09.04.2022 ÇEVİRİMİÇİ TOPLANTI CHP Ulusal Çocuk Politikası ve Mevzuata Değişiklikleri ile ilgili bilgi ve deneyim aktarımı paylaşımı için, CHP Sosyal Politikalardan sorumlu Yüksel Taşkın Başkanlığında çevirim içi toplantı yapılmıştır. Toplantıya çocuk alanında çalışan STK temsilcileri ile SHUDER Genel Merkezi adına Genel Başkan Ramazan Yüksel katılmıştır.
5 09.04.2022 BASIN BİLDİRİSİ Annesi tarafından terk edilen çocuk ve sosyal medya üzerinden annenin linç edilmesine ilişkin olarak, meslek örgütü olarak duyulan rahatsızlığı dile getiren basın açıklaması yapılarak çocuk ihmali ve istismarının önemine, kadına yönelik şiddete ve linç kültürünün, ötekileştirme ve damgalanmaya neden olan olumsuz yönlerine dikkat çekilmiştir.
6 21.04.2022 ÇEVİRİMİÇİ TOPLANTI SOSYAL GARAJ Platformunun kurucularından, Abdullah Toskay “Sosyal Garajın kurulma gerekçesi ve çalışmaları hakkında brifing vermiş ve SHUDER Genel Merkezi ile işbirliği yapmak istediklerini belirtmiştir. İlgili toplantıya Genel Başkan Ramazan Yüksel ve Yönetim Kurulu Üyeleri katılmıştır.
7

19.04.2022

ORTAK BASIN BİLDİRİSİ

Sağlık Emek meslek Örgütleri tarafından ortaklaşa olarak, sağlık alanında çalışan emekçilerin sorunlarına dikkat etmek amacıyla hazırlanan Basın Bildirisi yayınlanmıştır.

8

22.04.2022

ZİYARET  

Eğitim Sen Genel Başkanı Necla Kurul; Mülteci çocukların eğitiminde yaşanan sorunlar ve okul sosyal hizmetinin önemini anlatmak amacıyla makamında ziyaret edilmiştir. İlgili ziyarete Genel Başkan Ramazan Yüksel ve  Sosyal Kültürel İşler Sekreteri Aygül Kılıç Yıldız katılmıştır.

9

24.04.2022

ORTAK BASIN BİLDİRİSİ

Sağlık Emek Meslek Örgütleri tarafından “EMEK BİZİM, SÖZ BİZİM, SAĞLIK HEPİMİZİN” isimli Bildiriyle 29 Mayıs’ta yapılacak olan Beyaz Önlük Mitingine katılım için tüm sağlık çalışanlarına çağrı yapılmıştır.

10

25.04.2022

KONFERANS

SHUDER bünyesinde, uygulamalarını yapan Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Öğrencileri tarafından SHUDER Genel Merkezi adresinde düzenlenen etkinlik çerçevesinde, Avrupa Dayanışma Programı ESC Nedir? ESC Programlarına gönüllü katılımcılık konusunu kapsayan ve Uluslararası Gençlik Aktiviteleri Merkezi Derneği Başkanı Serdar Osman Dobur tarafından konferans verilmiştir.  Aynı etkinlik çerçevesinde Sosyal Hizmet Öğrencisi Bilge Akar’da “Bir Gelecek Çocuk konulu Proje tanıtımı yapmıştır. Söz konusu etkinliğe SHUDER Yönetim Kurulu Üyeleri ve Öğrenciler katılmıştır.

11

28.04.2022

SERTİFİKA TÖRENİ

SHUDER, Yeni Çözümler Derneği ve Çankaya Belediyesi İşbirliği ile gerçekleştirilen, Ankara’da bulunan Üniversitelerin Sosyal Hizmet Bölümü son sınıf öğrencilerinin katıldığı ve 16 hafta devam eden   KİHEP Eğiticisi Aysun Töngür Katmer tarafından verilen,“ Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı “(KİHEP)  nı başarıyla bitiren 10 öğrenciye katılım sertifikası verildi. Sertifika törenine, Aysun Töngür Katmer, Çankaya Belediyesi Kadın Hizmetleri Birim Sorumlusu, SHUDER adına Genel Sekreter Esin Polat ve SHUDER Kadın Komisyon Üyesi Sultan Karataş katılmıştır.

12

01.05.2022

 1 MAYIS MİTİNGİ

 1 mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle, Anadolu Meydanın da yapılan mitinge, hazırlanan pankart eşliğinde, derneğimize üye meslektaşlarımız ve Genel Başkan Ramazan Yüksel ile birlikte katılım sağlanmıştır.

13

08.05.2022

BASIN BİLDİRİSİ

Meslektaşlarımıza ve Kamuoyuna hitaben yayınlanan basın açıklamasında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sözleşmeli personel alım sürecinde mülakat sonuçlarına yönelik olarak genç meslektaşlarımızdan   gelen tepkiler üzerine;   liyakati temel alan,  adil, eşitlikçi ve mülakatın yer almadığı, KPPS  Puan esasına dayalı bir personel alımı yapılmasının gerekliliği vurgulanmıştır.

14

09-10-11 MAYIS 2022

  

 

 

PROJE KAPANIŞ  KONFERANSI

SHUDER İzmir Şube Ortaklığında yürütülen, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Cezaevlerindeki Çocuklar İçin Sanat Etkinlikleri Yoluyla Rehabilitasyon Programının Geliştirilmesi Projesinin, (Çocukça Sanat Projesi)  Kapanış Konferansı,  belirtilen tarihlerde, Pilot  Proje’nin uygulandığı Adalet Bakanlığı İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun Konferans Salonunun da gerçekleştirilmiştir. Kapanış  Konferansına  Proje ortaklarından, Romanya CPIP temsilcileri,  Adalet Bakanlığı ve İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Yöneticileri, Olgu Psikolojik Danışma Merkezi uzmanları, İzmir Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu’nun Müdürü ve  infaz koruma memurları ve psiko sosyal servis personeli ve  diğer Pilot Kurum olan, İzmir Kadın Kapalı Ceza  İnfaz Kurumu psiko sosyal servis çalışanları katılmıştır. Ayrıca İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna da ziyaret etkinliği yapılmış, Kurum Müdürü’nün ev sahipliğinde, kurumdaki çalışmalar hakkında brifing verilmiş ve her iki kurumda da, etkin bir şekilde yürütülen meslek  edindirme  ve sanat atölye çalışmaları hakkında bilgi alınmış ve atölyeler ziyaret edilmiştir.  Kapanış Konferansın da; SHUDER tarihçesi, amacı ve  çalışma alanları,  sosyal hizmet mesleği ve sosyal sorunlara  ilişkin sunum yapılmıştır.  Ayrıca Projenin Akademik Araştırma Sunumu da, proje uygulayıcısı   Olgu Psikolojik Danışmanlık Merkezi uzmanları  tarafından yapılmıştır. Proje Kapanış Konferansına SHUDER adına Genel Sekreter Esin Polat katılmıştır. 

15

 

 

16

 

12.05.2022

 

DENEYİM PAYLAŞIMI

Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü,   SHUDER Uygulama Öğrencileri tarafından organize edilen etkinlik çerçevesinde,  Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda görev yapan, Dr. Pınar Özdemir  ,”Vakalarla Adli Sosyal Hizmet” konusunda deneyim paylaşımı yapılmıştır. Etkinliğe, Üniversitelerin Sosyal Hizmet Bölümü  öğrencileri, Akademisyenler ve Bir yıl süresince öğrencilere SHUDER bünyesinde danışmanlık yapan Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karahan Bedir ve Eğitim Sekreteri Selda Şahindokuyucu katılmıştır.

17

13.05.2022

 DENEYİM PAYLAŞIMI

 

Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü SHUDER uygulama öğrencileri tarafından organize edilen etkinlik çerçevesinde, A.Ü. SBF. Öğretim Görevlisi ve Sosyal Hizmet Uzmanı Satı Gül Kapusuz   tarafından  “Tıbbı Sosyal Hizmet Alanın da Vaka Çalışması” konusunda  deneyim paylaşımı yapılmıştır.

18

14-16 Mayıs 2022

 IFSW GENEL KURUL TOPLANTISI

Belirtilen tarihlerde yapılan, Uluslararası Sosyal Hizmet Uzmanları Federasyonu (IFSW) Genel Kurul Toplantısına SHUDER Temsilcisi Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Merve Deniz Pak Güre katılmıştır.

19

16.05.2022

DENEYİM PAYLAŞIMI

Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü SHUDER uygulama öğrencileri tarafından organize edilen etkinlik çerçevesinde,   Ankara Şehir Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Aybüke Kaplan tarafından, “Vakalarla Psikiyatrik Sosyal Hizmet “ konusunda deneyim paylaşımı yapılmıştır. 

20

17.05.2022

DENEYİM PAYLAŞIMI

 Altındağ Sosyal Hizmet Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı, Elif Betül Atman tarafından, “Sosyal Hizmet Merkezlerinde Sosyal Hizmet Uzmanın Rolü” konulu sunum gerçekleştirilmiştir.

21

17.05.2022

  BASIN BİLDİRİSİ

SHUDER LGBTİ+ Hakları Komisyonu tarafından, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı günü olarak kutlanması nedeniyle LGBTİ+ bireylerin haklarının korunmasına yönelik, meslektaşlarımıza ve Kamuoyuna hitaben Basın Bildirisi yayınlanmıştır. 

22

18.05.2022

DENEYİM PAYLAŞIMI

Meslektaşlarımızla Deneyim Paylaşımı etkinlikleri çerçevesinde, Ankara Dr. Sami Ulus Devlet Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Çiğdem Canatan Gençer tarafından, “YAŞLILIK ve Sosyal Hizmet” Konulu sunum yapılmıştır. Bir yıl   süresince, Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü  10 Lisans Öğrencisi ve 1 Yüksek Lisans Öğrencisine danışmanlık yapılmıştır.  Öğrencilerin Kurum Danışmanlıklarını Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karahan Bedir üstlenmiştir.

23

23.05.2022

ÇEVİRİMİÇİ TOPLANTI

SHUDER Ankara Şubesi Başkanı ve   Yönetim Kurulu Üyeleri ile üye aidatları, bütçe, üye güncellemeleri ve diğer sorunları ve çözüm önerilerini içeren çevirimiçi toplantı yapılmıştır. Toplantıya Genel Başkan Ramazan Yüksel ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Katılmıştır.

24

29.05.2022

MİTİNG KATILIM

SHUDER’in de paydaşı olduğu Sağlık Emek Meslek Örgütleri tarafından, organize edilen, Ankara Anıtpark’ta yapılan BEYAZ MİTİNG’E   SHUDER Pankartı ve logolarımızın yer aldığı beyaz önlükler ile meslektaşlarımız ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte katılım sağlanmıştır.

25

04.06.2022

TOPLANTI

 Dünya Evimiz Uluslararası Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Levent Aydaş   ile SHUDER Ofisinde, Mülteci çocukların eğitim sorunlarının çözümü ve  Polatlı İlçesinde yaz okulu Proje çalışması için işbirliği toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Genel Başkan Ramazan Yüksel, Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karahan Bedir, Genel Sekreter Esin Polat, Genel Hukuk Sekreteri Hasan Yazıcı, Genel Sosyal Kültürel İşler Sekreteri Aygül Kılıç Yıldız katılmıştır.

26

09.06.2022

ZİYARET

SHUDER’in  Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek  Komisyonu tarafından sosyal iyileştirme alanında  Akredite edilmesine ilişkin olarak, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) na iletilmek üzere hazırlanan 1. Aşamaya  ait belgelerin teslim edilmesi  ve süreçle ilgili bilgi edinmek amacıyla,  Ankara Afet ve Acil Durum İl Müdürü; Soner Tüter makamında ziyaret edilmiştir. İlgili ziyarete Genel Başkan Ramazan Yüksel ile  Komisyon Başkanı Yasemin Seyhan katılmıştır. Birinci aşamaya yönelik teslim edilen belgeler AFAD Başkanlığı tarafından incelenerek kabul edilmiş ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na gönderilmiştir.  İkinci Aşama süreci ile istenen belgeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, 27 Haziran tarihinde SHUDER mail adresine gönderilmiş olup, ikinci aşamaya ilişkin belgeler Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Komisyonu tarafından hazırlanmaktadır.Sürece yönelik çalışmalar devam etmektedir.   

27

10.06.2022

WEB SİTESİ GÜNCELLEME 

SHUDER WEB Sitesi Genel Basın Yayın Sekreteri Aslıhan Sakarya tarafından güncellenerek, meslektaşlarımız ve öğrenciler için  önemli ölçüde kaynak bilgi ve arşiv oluşturan, SHUDER tarafından yayınlanan tüm Sosyal Hizmet Dergileri,  1990 yılı itibariyle, WEB Sitesine yüklenmiştir.

28

 

 

 

10.06.2022

 

 

 ÇEVİRİMİÇİ TOPLANTI

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın SHUDER’e gönderilen  07.06.2022 tarihli yazısı ile,  Bakanlık Merkez ve Taşra teşkilatında görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanları için, bir günlük çevirim içi  Mesleki Etik Eğitimi  planlanmıştır. Söz konusu eğitimle mesleki kapasitenin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Eğitimin ise SHUDER Eğiticileri tarafından verilmesi istenmektedir. Etik Eğitim Programının oluşturulması için, belirlenen  Eğiticilerle çevirimiçi toplantı yapılmıştır. Toplantıya;   Genel Başkan Ramazan Yüksel, H.Ü.İBBF. Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi ve SHUDER Etik Kurul Başkanı   Prof. Dr. Kasım Karataş, Sağlık Bilimleri Üniversitesi SBF. Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurdan Duman, Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Neşe Şahin Taşğın, Gençlik ve Spor Bakanlığı Sosyal Hizmet Uzmanı Abidin Özdemir ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Hizmet Uzmanı Kenan Topçu katılmıştır.

29

14.06.2022

 ÇEVİRİMİÇİ TOPLANTI

 

  Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında, Merkezi ve Yerel düzeyde şiddet alanında çalışan Sosyal Hizmet Uzmanlarının hizmet içi eğitimle desteklenmesi amacıyla proje çalışması yapmak, işbirliği yapılacak kurumları belirlemek, ayrıca  proje yazımı,  başvuru süreci ve bütçeleme ile ilgili olarak, çevirimiçi bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Toplantıya Kalkınma Ajansı Proje Uzmanları, SHUDER Kadın Komisyon üyelerinden, Prof.Dr. Özlem Cankurtaran,   Komisyon Başkanı İlkay Başak Adıgüzel, SHUDER Genel Sekreteri Esin Polat,  Komisyon Sekreteri Özlem Gözen katılmıştır.

30

16 .06.2022

  TOPLANTI

Sivil Toplum İlişkileri İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, “Terörün Finansı ve Kara Para Aklama Faaliyetleri kapsamında, İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla  İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan  “Derneklerin Terörizmin  Finansmanı Amacıyla Kullanılmasının Önlenmesine Yönelik İyi Uygulamalar Rehberi “ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. İlgili toplantıya Ankara’da faaliyet gösteren  Sivil Toplum  Kuruluş Temsilcilerinin yanı sıra SHUDER’i temsilen Genel Başkan Ramazan Yüksel katılmıştır. 

31

 

21.06.2022

   

ZİYARET

Eğitime ilişkin sorunların çözümünde Okul Sosyal Hizmetinin önemini aktarmak amacıyla, Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı  Sayın Kadem Özbay makamında ziyaret edildi. Sözkonusu ziyarette tüm çocukların  eşit bir şekilde  eğitim imkanlarından yararlanmaları için mücadele ettiklerinin altını çizen Kadem Özbay Okul, Sosyal Hizmeti’nin  başlatılması noktasında destek vermeye  ve işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtmiştir. Ziyarete;  SHUDER Genel Başkanı Ramazan Yüksel ve Genel  Sosyal Kültürel İşler Sekreteri Aygül Kılıç Yıldız katılmıştır.

 

 

 

 


YORUMLAR

İlk Yorum Yapan Siz Olun.


İletişim:

Meşrutiyet Mah.Karanfil Sk.Zafir İş Merkezi
(Dost Kitapevi Karşısı) Kat:4 No:86 Kızlay/Ankara

0 530 200 1886
info@shuder.org

Üyesi Olduğumuz Kuruluşlar:

Sosyal Ağlar:

her hakkı saklıdır©shuder.org