SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ

TURKISH ASSOCIATION OF SOCIAL WORKERS

Sosyal Ağlar:

16. DÖNEM FAALİYET RAPORU (29 MART 2019-30 HAZİRAN 2019)

;
Bu Sayfa 946 Kez Görüntülendi.

NO

KONU

TARİH

DETAYLAR

1

SHUDER Web Sitesi

29 Mart 2019

Yenileme çalışmalarına önceki dönemde başlanan derneğimizin web sitesi

www.shuder.org olarak yayınlandı.

2

Sosyal Hizmet Sempozyumu 2019 Düzenleme Kurulu Toplantısı

8 Nisan 2019

Sosyal Hizmet Sempozyumu 2019 Düzenleme Kurulu Toplantısı SHUDER Yönetim Kurulu üyeleri ve Başkent Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Ertan KAHRAMANOĞLU, Prof. Dr. Arzu İÇAĞASIOĞLU ÇOBAN ve öğretim görevlilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

3

Çocuğa Karşı Şiddeti Önlemek İçin Ortaklık Ağı Genel Kurulu

28 Nisan 2019

Ankara Holiday Inn Otel’de gerçekleştirilen Genel Kurula SHUDER Genel Merkezi temsilen YK üyesi Süleyman KAÇMAZ katıldı. Çocuğa Karşı Şiddeti Önlemek İçin Ortaklık Ağı Yürütme Kurulu seçimi yapıldı. Genel kurulda SHUDER ortaklık ağı üyesi 14 aday örgütünün 44 temsilcisinden 32'sinin oyunu alarak Yürütme Kurulu üyeliğine yeniden seçildi.

4

Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evliliklerin Önlenmesi" Bilgilendirme ve Paylaşım Toplantısı

16 Mayıs 2019

BM Ortak Programı kapsamında gerçekleşen "Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evliliklerin Önlenmesi" Bilgilendirme ve Paylaşım Toplantısına SHUDER’i temsilen YK üyesi Ergin BALCI katıldı. Ayrıca, toplantıya farklı il ve kurumlarda çalışan çok sayıda meslektaşımız da katılım sağladı.

5

Dünya Aile Zirvesi

13-15 Mayıs 2019

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda Dünya Aile Örgütü tarafından Portekiz'in Lizbon şehrinde düzenlenen zirveye Sosyal Hizmet Uzmanları Derneğini temsilen YK üyelerimiz Süleyman Kaçmaz ve Ahmet Cemil Ölçer katıldı. Zirvede 32 farklı ülkeden toplam 165 temsilci yer aldı.

6

Sağlık Meslek Birlikleri Ücret ve Özlük Hakları Çalıştayı

 

18 Mayıs 2019

Sağlık Meslek Birlikleri Ücret ve Özlük Hakları çalıştayına dernek yönetimi olarak katılım sağladık.TTB nin ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştay, konuyla ilgili sağlık alanındaki farklı dernek, oda ve sendikanın katılımı ve değerlendirmeleri açısından oldukça verimliydi.

7

The Council of International Fellowship (C.I.F.) ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen mesleki deneyim paylaşım toplantısı

18 Mayıs 2019

The Council of International Fellowship (C.I.F.) ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen mesleki deneyim paylaşma toplantısında Ispanya, Arjantin ve Viyana'dan meslektaşlarımızla buluştuk. YK üyemiz Öğr. Gör. Merve Deniz Pak İngilizce ve İspanyolca çevirilerde bulundu.

8

SES’in SHUDER Ziyareti

21 Mayıs 2019

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekcileri Sendikasi Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerini derneğimizde ağırlandı.

9

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali

23 Mayıs 2019

23 Mayıs 2019 tarihinde Devlet Opera ve Balesi binasında yapılan 22. Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali açılış ve ödül törenine Derneğimizin temsilen yönetim kurulu üyesi Fatma Tokmak Yüksel katıldı.

10

Gençlik Ruh Sağlığı Kurumlar Arası İşbirliği Farkındalık Çalışması

23 Mayıs 2019

Öğr. Gör. Mehmet Can Aktan ve Öğr. Gör. Merve Deniz Pak, 23 Mayıs Gençlik Ruh Sağlığı Kurumlar Arası İşbirliği Farkındalık Çalışmasına Sosyal Hizmet Uzmanları Derneğini temsilen katılarak gençlerle teknoloji bağımlılığı, verimli ders çalışma ve üniversite yaşamı üzerine grup çalışması gerçekleştirdiler.

11

SHUDER Etik Kurul Toplantısı

29 Mayıs 2019

29 Mayıs 2019 tarihinde, asıl ve yedek üyelerin katılımıyla SHUDER Genel Merkezinde gerçekleştirilen etik kurul toplantısında kurul üyelerinin seçimi yapıldı. Ayrıca, kurulun toplanma ve çalışma esasları belirlendi.

12

Ortaklık Ağı YK Toplantısı

31 Mayıs 2019

Sivil toplumun çocuğa karşı şiddeti önlemeye yönelik izleme rolünü güçlendirmek amacıyla kurulan Çocuğa Karşı Şiddeti Önlemek İçin Ortaklık Ağının ilk YK Toplantısı TPD Genel Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya SHUDER'i temsilen yönetim kurulu üyesi Süleyman Kaçmaz katıldı. Toplantıda, Ortaklık ağının 2019-2021 dönemi çalışmalarının değerlendirilmesi, üye değerlendirme kurulunun seçilmesi, üyelik başvurularının karara bağlanması ve genel kurul sonrası sürecin değerlendirilmesi konuları ele alındı.

13

SHUDER Etik Kurul Toplantısı

12 Haziran 2019

Etik Kurulumuz 2. toplantısını, Dernek tüzüğünün belirttiği doğrultuda, etik kurulun çalışma usul ve esaslarını belirleyecek olan yönergeyi hazırlamak üzere toplandı.

13

9. Sosyal Hizmet Eğitim Çalıştayı

15 Haziran 2019

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) ile Sosyal Hizmet Okulları Derneği (SHOD) işbirliğinde 15 Haziran 2019 tarihinde SHUDER Genel Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir.

15

Dünya Mülteciler Günü

20 Haziran 2019

Dünya Mülteciler günü nedeniyle, HÜKSAM (H.Ü Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi), UNFPA (Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu), Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Birlikte Güçlenen Kadınlar" konulu toplantıya derneğimizi temsilen Genel Başkan Fikri AKBİN, Genel Başkan Yardımcısı Fatma TOKMAK YÜKSEL ve üyemiz Şükran DANIK katıldılar.

16

HIV Alanında Sosyal Hizmet Müdahalesi Atölye Çalışması

22 Haziran 2019

Pozitif Yaşam Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği ortaklığı ile 22 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan atölyede HIV alanında sosyal hizmet müdahalesi, koruyucu önlemler, HIV ile yaşayan bireyler ile çalışma, yasal mevzuat ve HIV ile yaşayan mülteciler başlıkları ele alınmıştır.

17

Çalıştay

27-28 Haziran 2019

AB tarafından finanse edilen ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) teknik desteğiyle yürütülen “Ruhsal Engelli Bireyler İçin Sosyal İçerme Projesi” kapsamında Ankara'da gerçekleştirilen çalıştaya, derneğimiz adına yönetim kurulu üyesi Ahmet Cemil Ölçer katılarak “Sosyal İçerme ve Sosyal Hizmet Mesleği” konusunda sunum yaptı.


YORUMLAR

İlk Yorum Yapan Siz Olun.


İletişim:

Meşrutiyet Mah.Karanfil Sk.Zafir İş Merkezi
(Dost Kitapevi Karşısı) Kat:4 No:86 Kızlay/Ankara

0 530 200 1886
info@shuder.org

Üyesi Olduğumuz Kuruluşlar:

Sosyal Ağlar:

her hakkı saklıdır©shuder.org