SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ

TURKISH ASSOCIATION OF SOCIAL WORKERS

Sosyal Ağlar:

16. DÖNEM FAALİYET RAPORU (1 OCAK 2021- 30 HAZİRAN 2021)

;
Bu Sayfa 813 Kez Görüntülendi.
NO KONU TARİH DETAYLAR
1 AÇSHB Daire Başkanı Sayın Hakkı Bilgiç Ziyareti 8 Ocak 2021 SHUDER Genel Başkanı Fikri AKBİN, Genel Başkan Yrd. Fatma Yüksel ve Sosyal Kültürel İşler Sekreteri Abdullah Özbay AÇSHB Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Hakkı Bilgiç"i ziyaret ederek yeni çıkacak Evlat Edinme Yönetmeliği konusunda Derneğimizin görüşleri iletildi. Sosyal çalışma görevlisi kavramına yönetmelikte yer verilmemesi, sosyal hizmet mesleğinin en hassas alanlarından biri olarak evlat edinme konusunun uluslararası düzenlemeler göz önüne alınarak yapılandırılması talep edildi. Yeni kurulan Yetim ve Öksüzler Dairesinde yetim ve öksüz kavramının örseleyici ve damgalayıcı olduğu yönünde görüş sunuldu. Derneğimizden mesleğimize ilgili mevzuat ve düzenlemelerde görüş istemesinin gerekliliğine değinildi.
2 SHUDER Şubeleri Toplantısı 9 Ocak 2021 Alanda yaşanan sorunlar konusunda görüş alışverişinde bulunmak, işbirliği ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla Derneğimizin Genel Merkez ve Şube Yöneticileri ile 9 Ocak 2021 tarihinde çevirimiçi toplantı düzenlendi.
3 Ruh Sağlığı Yasası Çalışma Grubu Toplantısı 20 Ocak 2021 TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdağ başkanlığında gerçekleştirilen Ruh Sağlığı Yasası Çalışma Grubu Toplantısı'na Derneğimiz Eğitim Genel Sekreteri Ahmet Cemil Ölçer katıldı.
4 Sosyal Hizmet Dergisi 23 Ocak 2021 Sosyal Hizmet Dergisi 2021 Ocak-Haziran sayısı “Salgın ve Afetler Sonucu Oluşan Sosyal Sorunlar” teması ile yayınlandı.
5 Ankara Kent ve Sağlık Buluşmaları 27 Ocak 2021 Bileşeni olduğumuz Ankara Kent Konseyi Halk Sağlığı Çalışma Grubunca 27 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilen ilk "Ankara Kent ve Sağlık Buluşmaları" toplantısına Derneğimiz Yerel Yönetimler Komisyonu Başkanı Ramazan Yüksel katıldı.
6 Çevrimiçi Psikodrama Atölyesi 28 Ocak 2021 Ankara Psikodrama Günleri kapsamında, psikodramatist sosyal hizmet uzmanı Tülin Kuşgözoğlu eğitimenliğinde genç meslektaşlarımıza yönelik çevrimiçi psikodrama atölyesi gerçekleştirildi.
7 Ruh Sağlığı Komisyonu Toplantısı 1 Şubat 2021 Ruh Sağlığı Yasası çalışmaları kapsamında, Derneğimiz Ruh Sağlığı Komisyonu 2. toplantısını gerçekleştirdi.
8 Milletvekili Arife Polat Düzgün Ziyareti 8 Şubat 2021 İstihdam, açıköğretim sosyal hizmet, sağlıkta lisans tamamlama ve mesleğimizin Tababet Kanununa eklenmesi konularındaki Derneğimizin görüş ve taleplerimizi iletmek üzere Genel Başkan Yardımcısı Fatma Yüksel, Genel Sekreter Süleyman Kaçmaz ve Derneğimiz Sağlık Komisyonu Başkanı Nahide Doğrucan tarafından 27. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili / Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Sözcüsü Sayın Arife Polat Düzgün’ü ziyaret etti.

9

Kadin Komisyonu Toplantısı

20 Şubat 2021

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadının güçlendirilmesi için yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere Derneğimiz Kadın Komisyonu çevrimiçi toplantıda bir araya geldi.

10

2021 Sosyal Hizmet Sempozyumu için Hazırlık Toplantısı

21 Şubat 2021

SHUDER yönetim kurulu ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Yanardağ ile bir araya gelerek sosyal hizmet  sempozyumun 2021 yılı güz döneminde, çevrimiçi ve yüz yüze olacak şekilde hibrit yapılması yönünde bir karara varıldı.

11

Yönetmelik için Dava Açılması

26 Şubat 2021

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Gözlem ve Sınıflandırma Merkezleri ile Hükümlülerin Değerlendirilmesine Dair Yönetmelikte sosyal hizmet uzmanları aleyhine yapılan düzenlemenin iptali ve iptal kararı verilene kadar davalı idarenin savunması alınmaksızın yürütmenin durdurulması talebini içeren dava dilekçesi Danıştaya sunuldu.

12

İş Analizi Hazırlıkları için Çevrimiçi Toplantı

28 Şubat 2021

Sağlık Bakanlığı’nın Sağlık Sisteminde Sağlık Mesleklerinin İş Analizi ile ilgili çalışma kapsamında çalışmayı yürüten Prof Dr Arzu İçağasıoğlu ÇOBAN, SHU Sedat TÜRKERİ, SHU İpen ÜNLÜ ve SHU Fatma TOKMAK YÜKSEL 'in katılımı ile çevrimiçi toplantı yapılmıştır.

13

YAŞAMHAK Proje Toplantısı

2 Mart 2021

Derneğimiz Kadın Komisyonu kadına yönelik şiddete karşı Cumhuriyet Halk Partisinin YAŞAMHAK Projesi kapsamında, CHP Kadın Kolları Başkanı Sn Aylin Nazlıaka ve Sn Emine Demirel Aksoy ile bir araya geldi.

14

AÇSH Ziyareti

3 Mart 2021

Derneğimiz yönetim kurulundan Genel Başkan Fikri AKBİN, Genel Başkan Yardımcısı Fatma TOKMAK YÜKSEL ve Sosyal Kültürel İşler Genel Sekreteri Abdullah ÖZBAY ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Zeliha SAĞLAM'ı ziyaret ederek, Bakanlık nezdinde çalışma yürütülen Evlat Edinme Yönetmeliği, mükerrer atamalar nedeniyle istihdam bekleyen genç meslektaşlarımızın yaşadıkları mağduriyetler ve sosyal çalışma görevlisi konularında Derneğimizin görüşlerini iletti.

15

SHUDER ve SHOD Ortak Basın Bildirisi

7 Mart 2021

Sosyal hizmet eğitim standartlarına uymayan açık ve uzaktan eğitim uygulamalarına son verilmesi için kamuoyunda farkındalık yaratmak ve basın yayın kuruluşları ile paylaşmak üzere SHOD ve SHUDER olarak ortak basın bildirisi yayınlandı.

16

TBMM Milletvekili Ziyareti

10 Mart 2021

AÖF sosyal hizmet bölümleri, Çocuk Koruma Kanunu ve sosyal çalışma görevlisi kavramı konusunda Derneğimizin görüşlerini iletmek üzere milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Sayın Turan AYDOĞAN'ı TBMM'de ziyaret edildi.

17

Türk Kızılay ile Çevrimiçi Toplantı

18 Mart 2021

Derneğimiz adına Genel Başkan Fikri Akbin, Genel Başkan Yardımcısı Fatma Yüksel ve Genel Sekreter Süleyman Kaçmaz katılımı ile Türk Kızılay’ın yöneticileri ve program sorumluları ile Kızılay’ın çeşitli birimlerinde ve programlarında görev yapan meslektaşlarımızın durumu, sosyal çalışmacı unvanının kullanımı konusunda yaşanan sorunlar ve gelecekte yapabileceğimiz işbirliklerini konuşmak üzere çevrimiçi toplantı yapıldı.

18

AÖF Sosyal Hizmet Kampanyası

24 Mart 2021

Sosyal hizmet eğitiminde açıköğretime dur demek için Mart ayı boyunca sürecek kapsamlı bir sosyal medya kampanyası başlatıldı.

19

AÖF Sosyal Hizmet SHOD ve SHUDER Çevrimiçi Ortak Toplantı

9 Nisan 2021

SHUDER, SHOD temsilcileri ve değerli akademisyenler ile açıköğretim sosyal hizmet programları sorununu değerlendirmek üzere çevrimiçi toplantı yapıldı.

20

Ortaklık Ağı Yönetim Kurulu Toplantısı 

10 Nisan 2021

Çocuğa Karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı Yönetim Kurulu Toplantısı Derneğimizi temsilen Genel Sekreter Süleyman Kaçmaz’ın katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

21

Pandemide Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Çevrimiçi Sempozyumu

30 Nisan 2021

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜSSAM) tarafından 30 Nisan 2021 tarihinde düzenlenen “Pandemide Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Çevrimiçi Sempozyumuna" Derneğimiz adına Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Aktan katılarak “Pandemide Meslek Gruplarının Sosyal Sorumluluk Deneyimleri” konusunda konuşma yaptı.

22

Çevrimiçi Söyleşi

20 Mayıs 2021

SHUDER LGBTİ+ Hakları Komisyonu organizasyonu ile SHU Rıza Yılmaz’ın moderatörlüğünde “LGBTİ+ Hakları Sosyal Hizmetin Neresinde?” söyleşisi çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

23

CHP ile Çevrimiçi Toplantı

20 Mayıs 2021

Sosyal hizmetin mevcut durumu, sorunları ve alanda üretilecek politikalara ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere Derneğimiz Genel Merkez Yönetim Kurulu ve komisyonlardan temsilcilerle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sn. Yüksel Taşkın ve danışmanı Sn. Helin Kurt ile 29 Mayıs 2021 tarihinde çevrimiçi toplantı gerçekleştirildi.

24

İYİ Parti ile Çevrimiçi Toplantı

5 Haziran 2021

Derneğimiz genel merkez yönetim kurulu ve komisyonlardan katılımcılarla İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Sayın Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ve parti temsilcileri ile 5 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen çevrimiçi toplantı gerçekleştirildi.

25

Çevrimiçi Söyleşi

5 Haziran 2021

"Sosyal Hizmet Eğitiminde Güncel Sorunlar ve Meslekleşme Süreci" hakkında konuşmak üzere SHUDER Genel Başkan Yardımcısı Fatma Yüksel moderatörlüğünde SHU Sedat Türkeri ve Prof. Dr. Kamil Alptekin katılımı ile çevrimiçi söyleşi gerçekleştirildi.

26

Gelecek Partisi ile Çevrimiçi Toplantı

13 Haziran 2021

Derneğimiz genel merkez yönetimi ve sosyal hizmet akademisyeni hocalarımızın katılımıyla Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Sayın Ahmet Davutoğu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Politikaları Başkanı Sayın Seren Yıldız Öztürk, Politika İzleme Kurulu Başkanı ve Eski Bakan Sayın Feridun Bilgin, Sosyal Politikalar Başkanı ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili Abdullah Başcı ve Hazine ve Maliye Politikaları Başkanı Tuncay Dinç ile çevrimiçi toplantı gerçekleştirildi.

27 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitim Semineri 24 Haziran 2021 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitim Semineri, Kadının İnsan Hakları ve Yeni Çözümler Derneği işbirliği ile sosyal hizmet uzmanı Şükran ÖZDOĞAN eğitmenliğinde 24 Haziran 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

28

SHUDER Kadın Komisyonu Toplantısı

11 Temmuz 2021

SHUDER Kadın Komisyonu, çevrimiçi toplantıda bir araya gelerek yeni "Yargı Paketi" ve "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı" konusunda temel sorunlar ve atılabilecek adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

29

Sosyal Hizmet Dergisi

26 Temmuz 2021

Sosyal Hizmet Dergisi 2021 yılı Temmuz-Aralık sayısı yayınlandı.

30

ADM İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

26 Ağustos 2021

Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Ankara İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Derneğimizin görüş ve önerilerini sunmak üzere Genel Sekreter Süleyman Kaçmaz katıldı.

31

Adalete Erişim Projesi İhtiyaç Analizi Toplantısı 

4-5 Eylül 2021

Eşit Haklar Derneği tarafından yürütülen Dezavantajlı Grupların Adalete Erişiminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Bolu Koru Otelde gerçekleştirilen İhtiyaç Analizi Toplantısına Derneğimiz adına katkıda bulunmak üzere Genel Sekreter Süleyman Kaçmaz katıldı.

 


YORUMLAR

İlk Yorum Yapan Siz Olun.


İletişim:

Meşrutiyet Mah.Karanfil Sk.Zafir İş Merkezi
(Dost Kitapevi Karşısı) Kat:4 No:86 Kızlay/Ankara

0 530 200 1886
info@shuder.org

Üyesi Olduğumuz Kuruluşlar:

Sosyal Ağlar:

her hakkı saklıdır©shuder.org